Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1975

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1979

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2755
Umarul inghetat (capsulita adeziva) | Dr. Alin Pandea
 

Umarul inghetat (capsulita adeziva)

Umarul inghetat

Umarul inghetat este o afectiune frecvent intalnita a umarului (descrisa inca din 1934 de Codman) ce se caracterizeaza prin reducerea mobilitatii umarului si durere intensa (in special noaptea).

Diagnostic :

Durerea este severa la miscare, afecteaza odihna pe timpul noptii si este amelioarata de repaus. Frecvent durerea iradiaza (merge) la nivelul bratului.  Mai des sunt afectate  persoanele de sex feminin peste 40 ani, diabeticii, peroanele care sufera de hipotiroidism. Boala are o evolutie lenta , astfel dupa 2-3 ani capacitatea de a misca umarului este sever redusa.

Foarte multi pacienti ignora aceste simptome pentru mari (chiar si catva ani) , astfel ca tratamentul este mai dificil si costisitor. Daca in stadii incipiente infiltratiile locale si fiziokinetoterapia sunt suficiente pentru rezolvarea afectiuni, dupa cateva luni/ani este necesara debridarea artroscopica.

Patologie :

Umarul inghetat reprezinta o ingrosare a ligamentului coraco-humeral si sinovita vilonodulara.

 

Umarul inghetat

Tratament

Conform ultimelor studii cea mai eficienta metoda de tratament a durerii si redobandire a mobilitatii este artroscopia de umar (release al capsulei). In link-ul de mai jos puteti afla toate detaliile despre artroscopia de umar :

In cazul in care aceasta este contraindicata, sau afectiunea este in stadiu incipient se poate recomanda fizoterapia si infiltratiile locale.
Infiltratiile locale (intraarticulare se realizeaza cu un complex de antiinflamatoare si acid hialuronic, dupa o tehnica folosita la sportivii din Marea Britanie, care permite destinderea si reducerea inflamatiei bursei subacromiale. In acest mod in mai putin de 2 minute se redobandeste miscarea umarului si dispar durerile umarului. In functie de concentratia substantei folosite aceasta infiltratie poate costa intre 300 - 600 lei. Nu este necesara repetarea unui astfel de procedeu decat in cazuri foarte rare.
Procedura este nedureroasa (se foloseste anestezic local) si dureaza mai putin de 10 minute.
In imaginile urmatoare puteti vedea rezultatele spectaculoase ale acestei proceduri:

Umarul inghetatUmarul inghetat

Pentru diagnosticul si tratamentul afectiunii dvs va puteti programa la 0770 454073 (Dr. Alin Pandea).
Pretul unei artroscopii de umar este de 2000-3000 lei in cadrul spitalului Victoria din Bucuresti.