Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1975

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1979

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2755
Periartrita ScapuloHumerala | Dr. Alin Pandea
 

Periartrita ScapuloHumerala

Periartrita ScapuloHumerala (PSH)

Perartrita scapulohumerala este un termen general ce descrie o serie de afectiuni dureroase ale umarului.
 Durerile intalnite in periartrita scapulohumerala au un debut lent, nu sunt cauzate de traumatisme si sunt mai frecvent intalnite la pacientii diabetici sau cu afectiuni endocrinologice, dar si in cazul pacientilor care suprasolicita articulatia.
 PSH este o afectiune ce determina distrugerea cartilajului si a tendoanelor umarului, iar acestea duc la o reducerere marcata a mobilitatii articulatiei.

Periartrita ScapuloHumerala

Cauze

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de umar sunt periartrita scapulohumerala si bursita subacromiala.
Simptomele sunt diferite in functie de afectiune.
In cazul artrozei durerea este mai severa in perioadele de repaus (in special noaptea) si miscarile umarului sunt limitate (ridicarea mainii este dificila)
http://dralinpandea.ro/umarul-inghetat-capsulita-adeziva/

In cazul bursitei durerea se intensifica pe masura ce miscam umarul, miscarile repetitive determinand aparitia bursitei.
http://dralinpandea.ro/sindromul-de-impingement-subacromial/

Tratament:

A:
Daca suferiti de periartrita scapulohumerala cea mai simpla metoda de atenuare a durerii este efectuarea de exercitii fizice, si tratament local si general cu antiinflamatoare.
Imoblizarea umarului determina doar accentuarea durerilor.

Cele mai simple exercitii fizice pe care le puteti efectua acasa sunt:
1. Cu ajutorul mainii sanatoase si folosind un prosop, mobilizati la spate mana afectata executand miscari de ridicare (cate 10 repetari dimineata si seara), conform filmului de mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=y5UjFMCj5KQ
2. Faceti cate 10 repetari de miscari rotative cu bratul afectat (vezi imaginea), dimineata si seara.
https://www.youtube.com/watch?v=YcknnEuW6ME

B:
O alta metoda eficienta, nedureroasa de tratare a acestor dureri o reprezinta infiltratiile intra-articulare (corticosteroizi, acid hialuronic tendon si PRP, respectiv celule stem).
Aspectul ecografic pre si post infiltrare este elocvent pentru eficienta acestui tratament, conform studiilor, ecografia de umar are o acuratețe asemănătoare cu examinarea RMN in diagnosticarea afecțiunilor umărului.

C:
Artroscopia de umar este o procedura chirurgicala minim invaziva care permite diagnosticarea si tratarea afectiunilor umarului atunci cand metodele nechirurgicale au esuat.
http://dralinpandea.ro/artroscopia-de-umar/

Dr. Alin Pandea
Medic Specialist Ortopedie-Truamtologie
Ecografie MusculoScheletala.

0770454073