Artroscopie genunchi

Artroscopie genunchi – care sunt etapele desfasurarii acestei interventii din perspectiva unui pacient:

artroscopie genunchi

“In urma cu 2 luni am m-am lovit la genunchi. Dupa 2-3 zile de dureri am incercat diverse unguente si medicamente pentru ameliorare. Un prieten m-a sfatuit sa folosesc fasa elastica, iar durerea s-a mai redus. M-am gandit ca genunchiul se va vindeca definitiv in timp, insa aveam in continuare dureri atunci cand urcam scarile sau cand stateam mai mult timp in picioare.
M-am decis sa merg la medic si mi-a fost recomandat Dnul Dr. Pandea.
Dupa consult mi-a spus ca am o leziune de menisc si ca e nevoie sa fac un RMN. Rezultatele au confirmat o ruptura de menisc. Dnul doctor mi-a recomandat sa fac o artroscopie de genunchi pentru a scapa de dureri si pentru a preveni artroza.

Pentru interventie a fost necesar un set de analize de sange, iar dupa verificarea acestora eram pregatit pentru operatie. In ziua respectiva nu am avut voie sa mananc si sa beau. Ajuns la spital am fost condus in salon, acolo am facut un EKG, m-i s-a montat o branula si am facut consult preanestezic. Pasul a fost sa merg catre sala de operatii, unde m-i s-a facut rahianestezie. Dupa ce anestezia si-a facut efectul , domnul doctor a inceput interventia explicandu-mi fiecare etapa pe care o parcurge. Pe ecran puteam sa vad cum se desfasoara interventia.
Operatia a durat circa 20 minute. Dupa aceea am petrecut cam 1 ora in salonul postoperator dupa care am fost transferat pe sectie. La nici 2 ore dupa desmortirea picioarelor puteam deja sa calc pe piciorul operat. Durerile au fost mici, iar la scurt timp am inceput deja sa fac exercitiile de recuperare. In ziua urmatoare m-am externat si puteam merge fara ajutor.
Tot ce a mai fost nevoie a fost sa schimb pansamentul la 4 zile , iar dupa 14 zile am scos firele si eram gata vindecat.”

http://www.arenamedia.ro/index.php/utile/17154-gonartroza-artroza-genunchiului

Dr. Alin Pandea
Medic specialist Ortopedie cu specializare in chirurgia artroscopica
0770 454 073