Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1975

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 1979

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/artrosco/public_html/dralinpandea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2755
artroscopie de umar – procedura chirurgicala | Dr. Alin Pandea
 

artroscopie de umar - procedura chirurgicala

Artroscopie de umar

Artroscopie de umar - interventie chirurgicala mimin invaziva prin intermediul careia se pot rezolva cele mai frecvente afectiuni ale umarului:

  • sindromul de impingement subacromial.
  • leziunile coafei rotatorilor.
  • tendinita calcifianta.

 

Termenul de artroscopie deriva din 2 cuvinte grecesti si inseamna “a te uita in articulatie”. Acest tip de interventie se practica inca din anii 1970, iar in ultima perioada luat amploare si in Romania. Deorece este o metoda minim invaziva, aceasta procedura nu necesita imobilizare postoperatorie, recuperarea durand 1-4 saptamani, in functie de natura ocupatiei fiecarui pacient. Durata de spitalizare este doar de 1 zi pentru artroscopie de umar.

portale

Tehncica chirurgicala:

Pentru a putea efectua o  artroscopie de umar se foloseste anestezie generala si/sau bloc regional (interscalenic). Dupa inducerea anesteziei pacientul este pozitionat in decubit lateral sau in pozitie " beach chair ". Dupa  pregatirea antiseptica riguroasa se infiltreaza articulatia si se fac  2-3 incizii de pana la 5 mm. Prin intermediul acestor mici incizii se introduce in articulatie o camera care mareste imaginea si o transmite pe televizor, respectiv o gama de instrumente care permit chirurgului sa trateze afectiunea dumneavoastra. In articulatia umarului serul fiziologic curge pentru o mai buna vizualizare astfel la sfarsitul interventiei chirurgicale umarul va fi mai umflat, dar va reveni la dimensiunile normale dupa cateva ore. Intreventia chirurgicala dureaza in medie 1 ora.

 

artroscopie de umarartroscopie de umar

Dupa interventia chirurgicala pacientul este monitorizat in salonul postoperator pentru cateva ore urmand apoi sa fie transferat pe sectie. Umarul va fi imobilizat usor in esarfa (sling) pentru cateva zile pentru comfort.

Artroscopia de umar este o interventie relativ standard, majoritatea pacientilor nu prezinta complicatii dupa aceasta interventie minim invaziva.

Externarea se face a doua zi, iar acasa va continua tratamentul cu antibiotic oral, antiinflamator si antialgic pentru 4-5 zile.

Recuperarea postoperatorie joaca un rol important si va fi inceputa imediat dupa externare. In cazul interventiilor chirurgicale simple activitatile zilnice pot fi reluate la cateva zile dupa operatie , inclusiv reinceperea serviciului.

Pentru programari : 0770 454074 Dr Alin Pandea , medic specialist ortopedie si chirurgie artroscopica .