Infiltratii cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite)

Infiltratii cu PRP

Infiltratii cu PRP  (plasma bogată în trombocite) – procedeu ce presupune injectarea zonei inflamate si dureroase (articulatia genunchiului, tendon achilean, fascia planatara, tendonul supraspinos etc) a unui produs autolog obtinut prin recoltarea unei eprubete de sange propriu care apoi se centrifugheaza. Produsul obtinut (bogat in trombocite si proteine de crestere) se activeaza in prezenta clorurii de calciu existente in fiola de recoltare. Trombocitele (plachetele sangvine) joaca un rol important în răspunsul inflamator (mecanismul repararii tesuturilor moi si dure) al organismului după un traumatism. Plachetele elibereaza urmatorii factori de crestere : PDGF, TGF-B, VEGF, IGF, FGF-2 care stimuleaza migratia celulara, diferentierea si proliferarea celulelor care refac matricea (schela) celulara si  produc neo-vascularizarea.
 Infiltratiile cu PRP au rol in diverse afectiuni ortopedice, afectiuni ale pielii , ingrijirea plagilor si oftalmologie.

https://youtu.be/L3Wz9rOYeuo

Utilizare clinica in Ortopedie :

1. vindecarea fracturilor prin îmbunătățirea proliferarii celulare și a condrogenezei (refacerea cartilajului) si cresterea rezistentei calusului.
2. leziuni  acute ale ligamentelor, tendoanelor și mușchilor.
3. tendinopatii cronice ( tendinita achileana, fasceita plantara, epicondilita cotului).
4. Infiltratiile cu celule stem pot fi asociate cu infiltratii cu PRP.

Infiltratii cu PRP Doctor Alin Pandea

Avantajele unei infiltratii cu PRP :

– reducerea durerii. In momentul de fata asocierea PRP cu acid hialuronic este cea mai eficeinta metoda te tratament a durerilor articulare.
– autolog (propriu)  prin urmare nu determina reactii alergice.
– stimuleaza eliberarea principalilor factori de creștere implicați în repararea și regenerarea tisulară.
– risc redus de infecții.
– imbunătățirea microvascularizarii.
– stimularea celulelor stem mezenchimale.
– stimularea creșterii fibroblastelor și a producției de colagen.
– accelerarea procesului de vindecare și reducerea timpului de spitalizare.

Terapia cu infiltratii cu PRP (Platelet Rich Plasma) e cunoscută şi sub numele de “Terapia vampirilor”. Este cel mai modern tratament în domeniul regenerării sistemului musculo-scheletal prin forţe proprii. Acest procedeu a inceput sa fie utilizat cu succes in medicina sportiva, pentru ca incepand cu ianuarie 2011 nu este un procedeu interzis de agentiile antidoping. Acest tip de tratament e folosit şi ca prevenţie pentru eventualele accidentări sau pentru a amana o intervenţie chirurgicală. Printre cei mai cunsocuti  sportivi care au apelat la aceasta terapie sunt : Tiger Woods, Rafael Nadal, Vlad Chiriches, Vertonghen, Bourceanu. Jose Mourinho a adus-o în Premier League.

In link-ul de mai jos puteti vedea ce presupune acest tratament.

http://dralinpandea.ro/wp-content/uploads/2016/07/RegenKit-BCT-Platelet-Rich-Plasma-Preparation-from-YouTube.mp4

Aceasta terapie moderna, nedureroasa este folosita si in Romania de catre Dr. Alin Pandea. Nu este necesara internare, iar procesul dureaza aproximativ 15 minute. De obicei o singura sedinta este suficienta pentru vindecarea leziunilor.

Dr.Alin Pandea
0770  454073

Infiltratii cu PRP